Psikoloji

Klinik Psikoloji Okuma ve Araştırma Grubu

Klinik Psikoloji Okuma ve Araştırma Grubu, uzman klinik psikologların ve öğrencilerin iki haftada bir toplanarak hakemli dergilerdeki son yayınları tartıştığı, önceden belirlenen konular hakkında fikir alışverişinde bulunduğu ve psikopatolojilerin etiyolojisi, önlenmesi ve tedavisi üzerine araştırmalar yürüttüğü bir çalışma grubudur. Grubun çalışmaları ayrıca zorlayıcı yaşam olayları (pandemi, kronik hastalıklar, boşanma, yas vb.) deneyimleyen kişilerin psikolojik esenliğini ve yaşam doyumunu artırmaya yönelik kanıta dayalı psikolojik müdahalelere odaklanmaktadır. Tüm bu çalışmalar sonucunda bilimsel yayınlar geliştirmenin yanı sıra, edinilen bilgiyi yaymak için etkinlikler ve çalıştaylar düzenlemek amaçlanmaktadır.

İletişim için: sayinera@mef.edu.tr
                     bircekn@mef.edu.tr

Instagram: @mefclinicalpsych

2021- 2022 Güz & Bahar Dönemi

Proje ve başvurular hakkında duyuru yapılacaktır.

2020- 2021 Güz & Bahar Dönemi

Ekip:

Danışman & Koordinatörler:

Aliye Canan Taşlıoğlu Sayıner, MSc
Nazlı Işık Birçek, MSc

Araştırma Görevlileri:

Projenin Adı: FİDAS: COVID-19 sürecinde Daha Farkında, Daha İyi, Daha Dikkatli, Daha Aktif ve Daha Sosyal: Sosyal izolasyondaki üniversite öğrencileri için bir kendine yardım kitapçığı.

Projenin Tanımı: FIDAS, okuyucuların ihtiyaç önceliklerine göre kendi özel yedi haftalık müdahale planlarını oluşturabilecekleri bir kendine yardım kitapçığıdır. Müdahale programı, kanıta dayalı teknikler aracılığıyla yalnızlık duygularını azaltmayı ve okuyucuların genel iyilik halini arttırmayı amaçlamaktadır.

Aşağıdaki kare kodu tarayarak kitapçığa erişim sağlayabilirsiniz:

Etkinlikler:

24.05.2021 FIDAS-Uygulama: Müdahale tekniklerini aktif olarak keşfetmek için etkileşimli bir atölye çalışması. (MEF Üniversitesi Bilişsel Akademi Laboratuvarı daveti ve işbirliği ile.)

20.05.2021 Lise Öğrencileri için FIDAS Atölyesi: Pandemi Süresince Üniversite Sınavı Hazırlanırken Nasıl Daha Farkında, Daha İyi, Daha Dikkatli, Daha Aktif ve Daha Sosyal Kalabiliriz?

27.04.2021 Klinik Psikoloji Okuma ve Araştırma Grubu ve FIDAS kitapçığı tanıtım toplantısı.